Tájékoztatjuk, hogy a hellokanjiza.rs honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében cookie-kat alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
Rendben

Látnivalók a közelben.

Szűrési feltételek
Szabad strand
Természeti kincsek
Épített örökség

Park

A martonosi szerb pravoszláv oktatási és egyházközség templomi tanácsának jegyzőkönyvéből tudjuk, hogy 1896. február 28-án engedélyt kapott Nataša (Nata) Šećerov, született Dobrički azon kérelme, hogy épüljön kápolna
Martonos
"A hagyomány szerint a martonosi pravoszláv templom 1600-ban épült és annak az ünnepnek lett szentelve, melyet Szent Miklós tetemének áthelyezése kapcsán ünnepel az egyház.
Martonos
A magyarkanizsai szerb pravoszláv templom krónikája szerint az első templom a Kőrös-patak tiszai torkolatánál állt és vesszőből építették. Azok a szerbek építették, akik az 1690-es Nagy vándorlás során erre a vidékre érkeztek.
Magyarkanizsa
Ilonafalu határában 2016-ban a budapesti Ars Topia Alapítvány, a magyarkanizsai Wemsical civil szervezet és helyi önkéntesek részvételével fürdőépítő kalákában felépült a Baráthok kútja.
Ilonafalu
A tiszavirág (Palingenia longicauda) ősi kérészfaj (kérész = rövidéletű), melynek ősei mintegy 200 millió évvel ezelőtt jelentek meg, amikor a vízi rovarok megkezdték a szárazföld meghódítását és a „szabad” levegő használatát.
Magyarkanizsa
Magyarkanizsa szépen gondozott folyópartjáról is ismert. A látogatókat jól felszerelt homokos és füves strand, két gyermekmedence, játszóterek, a Tiszavirág kiránduló- és kempinghely, valamint éttermek várják.
Magyarkanizsa
Csákó-halom 107 méter tengerszint feletti magasságával uralja a környező tájat, hiszen a környék egyetlen ilyen magaslata.
Oromhegyes
1964 tavaszán a horgosi „Bácska“ mezőgazdasági birtok kishorgosi majorjában (egykori Kárász major)a Templomérnek nevezett vízfolyás mellett található Templomdombon földegyengetés köz-ben emberi csontvázak, illetve építkezési anyag maradványai kerültek elő
Horgos
még több

Turisztikai térkép