Tájékoztatjuk, hogy a hellokanjiza.rs honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében cookie-kat alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
Rendben

Csákóhalom (Bergel domb)

Csákó-halom 107 méter tengerszint feletti magasságával uralja a környező tájat, hiszen a környék egyetlen ilyen magaslata.

A helyőrség és egy török előörs csatájának helyszíne, mely 1686-ban játszódott le és amely megelőzte a zentai csatát, melynek jelentősége, hogy hozzájárult a területnek a török megszállás alóli teljes felszabadulásához. A Csákó-halom a szerb határőr Zakov-család magyarosított nevét viseli, amelynek Mária Terézia nemesi rangot és földtulajdont adományozott.

Tetején 1881 óta egy kereszt áll. 2001-ben egy spirális utat és térdfalat építettek rá és Magyarkanizsa község emlékhelyévé nevezték ki. A térdfalat emléktáblák díszítik, melyek minden évszázadból megörökítik a környékre nézve legfontosabb történelmi eseményeket. De a halmon találhatók más emlékek is: a dombra vivő út kezdeténél a Jelfák, egy kicsit feljebb pedig Hunor és Magor fába faragott szobra várja a látogatókat.

Csákóhalom (Bergel domb)

CímOromhegyes
Események

Turisztikai térkép