Хеллокањиза.рс користи колачиће за пружање доброг корисничког искуства, за приказивање персонализованог садржаја, за приказивање огласа и за пружање других функција и услуга које не бисмо могли да пружимо без колачића.
прихватити

Знаменитости у околини

Услови скрининга
Природна богатства
Грађевинско наслеђе
Плажа
Хумка „Чако“ са својом висином од 107 метара влада над окружењем јер је једино узвишење у околини.
Трешњевац
Од 11 старих ветрењача на нашем подручју, једина читава је ветрењача „Бајус” у Орому, на Великом путу, која је изграђена 1869. године, и чији власник је био Иштван (Лукач) Ковач.
Ором
Из Записника са седнице Црквеног одбора српске православне црквено школске општине у Мартоношу, одржаном 28. фебруара 1896.
Мартонош
"Према предању, православна црква у Мартоношу постоји од 1600. године и посвећена је празнику Преноса моштију св. Николе.
Мартонош
"Према Летопису Српске православне црквене општине у Кањижи, прва црква подигнута је на месту ушћа потока Киреш у Тису, а била је грађена од плетера. Срби су је подигли након доласка у ове крајеве, Великом сеобом 1690. године. На месту старог храма 1773.
Кањижа
"Парохија је формирана 1750 године, а пре тога су фрањевци из Суботице радили као душебрижници на овом подручју. Црква је изграђена 1768 године.
+381244877832
08:00-12:00
Кањижа
„На овом месту је почетак Кањиже” – Захваљујући погодном положају ово подручје је било настањено од давнина. 
Кањижа
"Народски назив ове слатинасте, травнате пустаре: Јараш – мештани и данас користе. Чобани и пастири на ово месту доводе стадо на испашу, а Јараш је уједно и дом многим врстама птице. 
Кањижа
још

Туристичка карта