Tájékoztatjuk, hogy a hellokanjiza.rs honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében cookie-kat alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
Rendben

Elhelyezkedése

Magyarkanizsa község a Tisza jobb partján fekszik, Szerbia északi részén, Vajdaság Autonóm Tartományban. Ez a területi-közigazgatási egység keletről a Tiszával határos, vagyis Törökkanizsa községgel, délről Zentával, nyugatról Szabadkával, északról pedig határvonala a szerb-magyar országhatárral azonos. Szabadkától 40 km, Újvidéktől 115, Belgrádtól pedig 190 kilométerre található.

Községünk területe összesen 399 négyzetkilométer és közigazgatásilag  13 település tartozik hozzá (Adorján, Völgyes, Horgos, Kispiac, Kishomok, Martonos, Vojvoda Zimonić, Velebit, Oromhegyes, Újfalu, Orom, Tóthfalu és Magyarkanizsa település, mint az azonos nevű község központja, székhelye).

Mivel Magyarkanizsa az ország legészakibb kiszögellő része, mind közlekedési, mind áruforgalmi szempontból határ menti községnek, a nemzetközi kapcsolatok egyik legfontosabb gócának, "kapujának" számít, és nemzetközi szinten is különleges szerepe van. Területén található a szerb-magyar határ vasúti és közúti átkelőhelye is Horgosnál, és a folyami határátkelő Magyarkanizsánál.

Események
  • Mar
  • 01
  • 2024
19:30 - 23:55

Turisztikai térkép