Tájékoztatjuk, hogy a hellokanjiza.rs honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében cookie-kat alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
Rendben

Gyógyfürdők

Magyarkanizsai Gyógyfürdő
Cím: Népkert számozatlan, 24420 Magyarkanizsa, telefon: +381 24 875-163, e-mail: office@banja-
kanjiza.com, http://banja-kanjiza.com/


A városi gyógyturizmus több mint százéves hagyománnyal rendelkezik Magyarkanizsán. Egy évszázados fennállása alatt a fürdő korszerű szakosodott rehabilitációs kórházzá nőtte ki magát. A Magyarkanizsai Gyógyfürdő az orvosi rehabilitáció mellett szállodai és vendéglátói szolgáltatásokkal,sport- és szabadidős lehetőségekkel, valamint wellnessprogramokkal várja vendégeit. A nyugalmat, természetközeli élményt keresők számára kellemes környezetben a Magyarkanizsai Gyógyfürdő a természet ajándékának (a gyógyvíznek és a gyógyiszapnak nevezett pelloidnak) köszönhetően modern orvosi rehabilitációs eszközökkel felszerelt részleggel rendelkezik.
Reumatikus betegségek, csont- és ízületi sérülések, perifériás idegrendszeri sérülések, műtét utániortopédiai állapot, gyermekeknél a központi idegrendszeri károsodások kezelésére egyaránt alkalmas. A termálvizek magas hőmérsékletűek (51-72 °C), nátriumot, szénhidrogéneket, jódot, brómot és szulfidokat tartalmaznak. Máig a legismertebb turisztikai létesítmény a Magyarkanizsai Gyógyfürdő, hivatalos nevén a Szakosított Rehabilitációs Intézet, amely a városi park ölelésében, 87 méteres tengerszint feletti magasságon található. Korszerű fizioterápiás orvosi és gyógyászati ​​rehabilitáci s eszközökkel van felszerelve, amelyek egyaránt hasznosak a prevenciós, különböző antistressz-, gyógy- és sportprogramokat igénybe vevők számára, de ezzel párhuzamosan a rehabilitációra szorulók számára is.

A Magyarkanizsai Gyógyfürdő és a város a vendégei számára kirándulásokat kínál többek között a Palicsi-tóhoz, a Ludasi-tóhoz, a zobnaticai méneshez, egynapos tiszai hajókirándulást Szegedre, továbbá kirándulást a környező falvakba, elsősorban Tóthfaluba, valamint Velebitre, ahol például a likai hagyományokkal ismerkedhetnek meg a vendégek. Vonzó program továbbá a Körös-ér melletti tájház Kispiacon, illetve az önkormányzat területén megrendezésre kerülő különböző művelődési és szórakozást kínáló rendezvények, az év szinte teljes időszakában.


1907-ben a Magyarkanizsától 6 km-re lévő járási pusztán két artézi kút volt kialakítva az állatok itatására. A megnövekedett igényekre tekintettel a pásztorok további két kút fúrását kérve fordultak az akkori városi elöljárókhoz, amit követően 1908 májusában új kutat fúrtak. A kút vize sárgás színű volt, a csőből gyúlékony gáz távozott. A víz ilyen tulajdonságai ahhoz vezettek, hogy különféle legendák szülessenek a víz gyógyító hatásairól. Az emberek hamarosan Csodakútnak nevezték el a kutat. A csodakút kapcsán szárnyra kapott egy történet egy cigányasszonyról, aki ebben a vízben fürödve gyógyította meg beteg ízületeit. Az akkori városatyák gyorsan és előrelátóan reagáltak, és már 1908-ban megnyitották az első fürdőszezont a csodakútnál, ahová már akkor belépő fizetése ellenében lehetett csak fürdőzni. A gyógyfürdőt hivatalosan 1913-ban alapították, amikor a híres iparos, Grünfeld Herman megépítette az első gyógyfürdő épületét. 1913. augusztus 10-én hivatalosan is megnyitották a Magyarkanizsán található Csodakút vizéből táplálkozó fürdőt. Még ma is, emlékül az utókornak, fél és egy literes „Csodakútvíz – Magyarkanizsa” feliratú palackokat őriznek.

Az akkori épületben 12 szoba és 20 fürdőkád volt kialakítva. A gyógyfürdő Aquamarin nevet viselő új főépülete 1979-ben épült meg, és 1980. január 1-jén kezdte meg működését, 150 fős szálláshely- és kezelőkapacitással. Az új létesítményben egy teljes terápiás blokk épült meg, egy korszerű sportcsarnok, két fedett uszoda, egy 300 fős étterem, mindez egy háromcsillagos szálloda tartozékaként. 1985-ben az Abella rehabilitációs szárny továbbépítésével a Magyarkanizsai Gyógyfürdő teljes kapacitása 300 férőhelyre bővül.

Turisztikai térkép