Хеллокањиза.рс користи колачиће за пружање доброг корисничког искуства, за приказивање персонализованог садржаја, за приказивање огласа и за пружање других функција и услуга које не бисмо могли да пружимо без колачића.
прихватити

Фестивал хурке и кобасице, новембар

Месна заједница Адорјан, тел.: 024/4-884-206, mzadorjan@gmail.com 

Фестивал хурке и кобасице у Адорјану се одржава од 2010. године, и због њега у село долази десет пута више посетилаца и гостију него што има становника. У такмичарском делу програма екипама је – уз котизацију – обезбеђен по пет килограма меса и изнутрица, а учесници долазе са својим зачинима, рецептима и умећем. Жири проглашава најукусније хурке и кобасице, а организатори се увек побрину за добру забаву. За разлику од Кобасицијаде у Турији, где домаћини увек повећавају дужину кобасице за метар, на такмичењу у Адорјану је битно да укусних хурки и кобасица буде довољно за све. Зато поред целодневног кулинарског и културно забавног програма фестивал увек пружа велику гозбу за посетиоце, јер се међу њима бесплатно подели 8.500 печених кобасица и 1.500 хурки у земичкама. За окрепљење и освежење од јутра до вечери брину се угоститељи, а широк је спектар понуде и вашарких, занатских, сухомеснатих и других производа.

(Хурка је врста кобасице – дебља од обичних кобасица, која се прави од свињских изнутрица и пуно риже. Обавезно се прави на сваком свињокољу.)

Догађаји
  • Apr
  • 24
  • 2024
17:00 - 18:00

Туристичка карта