Хеллокањиза.рс користи колачиће за пружање доброг корисничког искуства, за приказивање персонализованог садржаја, за приказивање огласа и за пружање других функција и услуга које не бисмо могли да пружимо без колачића.
прихватити

Атракције

Услови скрининга
Природна богатства
Грађевинско наслеђе
Плажа
Хумка „Чако“ са својом висином од 107 метара влада над окружењем јер је једино узвишење у околини.
Трешњевац
Од 11 старих ветрењача на нашем подручју, једина читава је ветрењача „Бајус” у Орому, на Великом путу, која је изграђена 1869. године, и чији власник је био Иштван (Лукач) Ковач.
Ором
Из Записника са седнице Црквеног одбора српске православне црквено школске општине у Мартоношу, одржаном 28. фебруара 1896.
Мартонош
"Према предању, православна црква у Мартоношу постоји од 1600. године и посвећена је празнику Преноса моштију св. Николе.
Мартонош
"Према Летопису Српске православне црквене општине у Кањижи, прва црква подигнута је на месту ушћа потока Киреш у Тису, а била је грађена од плетера. Срби су је подигли након доласка у ове крајеве, Великом сеобом 1690. године. На месту старог храма 1773.
Кањижа
"Парохија је формирана 1750 године, а пре тога су фрањевци из Суботице радили као душебрижници на овом подручју. Црква је изграђена 1768 године.
+381244877832
08:00-12:00, 15:00-17:00
Кањижа
„На овом месту је почетак Кањиже” – Захваљујући погодном положају ово подручје је било настањено од давнина. 
Кањижа
"Народски назив ове слатинасте, травнате пустаре: Јараш – мештани и данас користе. Чобани и пастири на ово месту доводе стадо на испашу, а Јараш је уједно и дом многим врстама птице. 
Кањижа
још

Туристичка карта