Хеллокањиза.рс користи колачиће за пружање доброг корисничког искуства, за приказивање персонализованог садржаја, за приказивање огласа и за пружање других функција и услуга које не бисмо могли да пружимо без колачића.
прихватити

Положај

Општина Кањижа се простире на десној обали реке Тисе, у најсевернијем делу Србије, у Аутономној Покрајини Војводина. Ова територијална самоуправа се граничи на истоку са реком Тисом, односно општином Нови Кнежевац, на југу са општином Сента, на западу са градом Суботица, а на северу са српско-мађарском границом. Удаљена је 40 км од Суботице, 115 км од Новог Сада и 190 км од Београда.

Заузима површину од 399 км2, а самоуправу чини 13 насеља (Адорјан, Долине, Хоргош, Мале Пијаце, Мали Песак, Мартонош, Војвода Зимонић, Велебит, Трешњевац, Ново Село, Ором, Тотово Село и насеље Кањижа као центар и седиште истоимене општине).

Пошто ово подручје представља истурени део државне територије на северу земље, у међународном саобраћају и робном промету кањишки простор има специфичну функцију као погранична општина и једна је од најпрометнијих излазно-улазних врата према средње-европским земљама. На територији општине се налази и друмски и железнички прелаз на српско-мађарској државној граници код Хоргоша и речни гранични прелаз Србија–Мађарска на реци Тиси код Кањиже

Догађаји
  • Apr
  • 24
  • 2024
17:00 - 18:00

Туристичка карта