Хеллокањиза.рс користи колачиће за пружање доброг корисничког искуства, за приказивање персонализованог садржаја, за приказивање огласа и за пружање других функција и услуга које не бисмо могли да пружимо без колачића.
прихватити

Свети ВенделиСвети Венделин је познат као заштитник пастира, луталица и усамљеника. У Трешњевцу кип Св. Венделина су правили мајстори, који су били учесници Међународног дрворезбарског кампа.
Живот Светог Венделина: како изреке кажу Св. Венделин се одреко своје богате породице и постао је луталица. Једном се запослио као пастир. Знало се да он увек тражии најбољи пашњак за своје стадо, и зато су га сви поштовали. Десило се једном, да на прелепим пашњаку није било воде за животиње, па се Венделин молипо Богу да да воде и десило се чудо, помоћу Бога створила се вода на том пашњаку. После тога се св. Венделин вратио луталичком животу, живио је усамљен, док му се нису придружили остали самци, који су га изабрали вођом. Они су заједно градили више манастира, где су и живели. Св. Веделин је умро 617. године.
 

Свети Вендели

Контактвебсајт

Туристичка карта